Monday, May 26, 2008

Hinanya bangsa Melayu di negara Pulau Batu Putih

Sementara bercerita berkenaan Singapura, baru-baru ini seorang blogger di negara pulau itu telah ditahan oleh pihak polis kerana mengirim posting berbau perkauman di blognya. Ternyata posting berbau perkauman itu menulis berkenaan kaum minoriti di Singapura iaitu orang Melayu (yang merupakan 14.9 peratus dari penduduknya).

Apa yang ditulisnya? Berikut saya petik tulisannya yang dipost di sebuah blog lain iaitu http://singabloodypore.rsfblog.org/

Terjemahkanlahnya sendiri kerana saya tidak berselera melakukannya

Gambar si Melayu Singapura ini disertakan sekali

See, to me…no matter how highly Singapore sits on the map there is still the part we cant erase… and thats the heartlanders and those gross out people in society… why cant we be like Milan where everyone is so well dressed and well-mannered??We shall not even touch on politics on Mas Salamat, which of course… if you have realised, i didnt bother talking about it, coz there are many other bloggers conversing on that.

So so so… what is this pathetic malay man (again, it have to be a MALAY!!!!) doing in the train?well, he was already in the train when i boarded and there he sat, unaffected by his surroundings, smelling like he didnt showered in years and wore some really scary dirty clothes and had a dirty muddy bag with him too, in it were empty bottles which looks used… to many, he may seem a poor man or a beggar.. but… to me.. he’s wasted !!

I mean… wassup with all the pretentious looks and actions for man….go get a job or better yet, make himself useful and learn how to start a fire using charcoal.. as it all lies in their blood…. SATAY SATAY!!!!Aiya….stupid MALAYS!!Even if you are a Malay and am reading this… good for you..coz this is my personal blog and i can say what i deem fit…. if u wana defend yourself…. i suggest you arm youself with education and a motor mouth to compete against me.. else dont bother… coz i will bet my life on the line that, should you challenge me in a conversation… you will lose like what a true malay would…. LIKE Fxxx !!!GET LOST!!

Inilah gelagat dan mentaliti pemilik baru Pulau Batu Putih!

11 comments:

kunta said...

We are going to lose another chunk of Malaysia...JOHOR. What can we do?

mohamad said...

sungguh melampau kata2 budak singapura ini!!!

lesongbatu said...

...kata2 tu sesuai buat pak lah. melayu tak sedar diri yg bakal merealisasikan projek pandir dia iaitu WPI

mat_terab said...

SEDARLAH MELAYU SEMUA BAHAYANYA MENYERAHKAN KEDAULATAN NEGARA KITA KEPADA BANGSA ASING INI....

mountdweller said...

bagilah muka lagi kat cina singapore bangsat ni hai pak lah. wpi akan jadi satu lagi wilayah singapore. tengoklah nanti. aku pun heran dari dulu mana-mana pemimpin malaysia akan mengalah kat singapore haram jadah ni. isu air tak boleh selesai, isu epf aku dah lupa, seselai ke belum,isu tanah ktm pun satu hal, jambatan bengkok pun batal. yang kita kecut telur sangat ngan singapore tu apa hal nyer? dari aku budak sehingga sekarang aku dah umur lebih 50 tahun, tapi aku ni masih lagi tak faham-faham. apakah aku yang bodoh atau pemimpin malaysia yang bodoh!

Rakyat Biasa said...

Inilah kesilapan pemimpin Melayu UMNO dari dulu lagi. Bagaimana PM yang pertama dengan senang buleh lepaskan Singapura keluar dari Malaysia? Takkan lah kerana Singapura jatuh ke tangan PAP, dengan mudah kita biarkan tanah Singapura dirampas orang asing? Bayangkan sekarang Penang ditawan oleh DAP, kita biarkan dia keluar dari Malaysia dan diberi kemerdekaan. Tentu tak masuk akal bukan? Pemimpin Melayu Johor juga banyak buat silap, senang-senang jual tanah kepada rakyat Singapura.

Anonymous said...

Saudara, sila rujuk blog ni ... http://www.darmawihamdani.blogspot.com/ ... 25 Mei 2008 , mengenai bagaimana dokumen asal boleh hilang ...

D'ayo

Anonymous said...

Melayu keparat tetap degil dengan perangai bodoh. Pandangan blogger Singapura tidak sekali mewakili pendirian penduduk Singapura secara keseluruhannya mahupun polisi Kerajaan Singapura. Inilah mentaliti Melayu racist yang tidak dapat menerima hakikat bahawasanya Melayu Singapura maju di bawah pentadbiran Kerajaan PAP Singapura sebagai Pemerintah yang diterima oleh semua lapisan rakyat Republik itu.

Singapore was ejected from Malaysia because Umno could NEVER accept the politics of the PAP. Umno could NOt accept the fact that it lost to PAP in all the three Malay majority constituencies of Southern Islands (Haji Yaacob Mohamed), Kampong Kembangan (Ariff Bin Suradi Mohamed) and Geylang Serai (Haji Rahmat Kenap).

Kamu mesti sedar bahawasanya when Singapore was in Malaysia, there were at least two racial riots (consecutively) in 1964. Kamu mesti sedar bahawasanya Enche Othman Wok, Minister of Social Affairs, Negara Singapura, confirmed that these riots were planned, orchestrated, etc. Just like May 13 orchestrated by Razak, Harun Idris and Umno.

Kamu mesti sedar bahawasanya Abdul Rahim Ishak, brother of Yusuf Ishak (Presiden pertama Republik Singapura) naik saksi bahawa hanya segelintir orang Melayu dari pulau Singapura took up Tunku Abdul Rahman's offer of land if they migrate to Malaysia.

You must realise that on the 80th birthday of MM Lee Kuan Yew in 200, representatives from ALL walks of life were invited to his bash. One of them was a community leader by the name of Enche Ali Montain. Mr. Ali recounted how in the 1960s, Singapore had nothing. But due to the leadership and policies of MM Lee, Singapore had transformed into a First World country. With tears in his eyes, Enche Ali gave his advice to the post-1965 and the younger generation to never ever forget the sacrifices of the founding fathers … You can meet Enche Ali at Pulau Ubin where he remains a community leader. You must realise that someone like Mr. Ali Montain would never have been invited to any personal *VVIP* functions (Umno-lah, apa lagi?) if he were to be in MALAYSIA.

You must realise MM Lee Kuan yew and the PAO fought against the colonialists, communists, communalists, criminalists and conspiratorists (5 Cs). Umno embodies all 5 Cs! You must realise that Ahmad Ibrahim (Minister of Health) was tasked to switch portfolios with KM Byrne as Minister of Labour to take on the Communists.

You must realise that triads and secret societies in Malaysia kamceng dengan Umno dan MCA. Jadi, keris yang diangkat oleh Hishamuddin tidak digunakan sebagai suatu ibadat suci untuk menganyangkan kongsi gelap Cina.

Sebaliknya, PAP-lah yang menghancurkan kongsi gelap Cina sebagaimana PAP menghancurkan Umno di Singapura. PAP-lah yang mengamalkan dasar-dasar untuk membantu masyarakat Melayu satu dekad sebelum DEB, walaupun unsur diskriminasi tidak di-terapkan!

Jikalau-lah PAP yang memerintah Malaysia, maka Aziz Ishak sebagai Menteri Pertanian pada masa itu tidak perlu-lah khuatir dengan masalah yang dihadapi petani Melayu yang terlalu bergantung kepada para pemborong yang dipelopori oleh kaum Cina.

I am a Malaysian Chinese and I uphold the Constitution. I do not want to see the Malays oppressed anymore do I want to see any other races oppressed. I uphold the social contract and I uphold the Malay character of the Malaysia in the form of the "sovereignty" of the Malay rulers/sultanate, Islam as the official religion, Malay as the national language and the special position of the Malays and Other Natives of Malaysia.

Tapi jangan kurang ajar terhadap kami who are loyal Malaysians. Instead, kalau you nak lawan, lawanl-lah kongsi gelap Cina yang anti-Melayu. Itulah dikatakan semangat anti-Melayu! Kalaulah you nak mengerjakan ibadat suci lawan-lah kongsi gelap Cina yang anti-Islam dan anti-Melayu, anti-Cina, anti-Malaysia, anti-masyarakat!!!

Kita tidak mahu Melayu hilang identiti mereka, ke-Melayuan ... saya penyokong DAP/PAP yang menentang sekeras-kerasnya penindasan Umno tidak mahu Melayu hilang ke-Melayuan! Biarlah Perlembagaan Malaysia tetap di-pertahankan! Dan biarlah Bangsa Malaysia diutamakan dan dipupukkan!

plaster said...

terbakar jugak perasaan bila baca benda ni ye
tapi.. aku rasa, tak fair jugak kalau kita nak label orang singapore semua perangai macam ni kan. tak semua "pemilik baru pulau batu putih" perangai sehina ini. berapa ramai yang perangai macam tu, tak perlu lahh kita nak judge
orang melayu islam kita kat malaysia pun ramai yang sangat racist. entah2 kita pun ada perangai macam tu tanpa disedari. tak adil kan kalau kita panggil semua orang melayu malaysia racist, contohnya
lagi satu, janganlah marah dgn artikel ni menghina melayu tapi buat tak kisah je bila saudara seakidah di bumi palestin contohnya diinjak-injak
but the bottom line is, saya menghargai observation saudara ttg hal ini. hal-hal seumpama ini, kita mesti tengok sendiri baru percaya

penyapujagat said...

Orang Malaysiapun sama gak teruknya. Kes macam ni kat mana-mana ada.

Anonymous said...

Aduh~~~

Pak Lah-Pak Lah, lembik a ko ni,, letak jawatan je la

p/s:ingin tmbh pndapatan dengan jual top up, klik link ni http://Prepaid4U.Net/index.php?id=royancy
modal RM 65 je