Tuesday, February 05, 2008

MB Selangor: Wajah baru, tempe dan isteri baru??

Sahabat saya MSO turut menulis di blognya http://www.msomelayu.blogspot.com/ berkenaan kisah wajah Khir Toyo dan tempenya, di bawah tajuk: Evolusi tempe ke atas Khir Toyo!

Sesungguhnya isu ini bukan isu wajah hitam legam menjadi putih melepak, ala-ala gossip artis. Ini isu seorang ketua negeri yang menafikan tentang rawatan terhadap mukanya sebaliknya mengatakan ia menjadi putih kerana pemakanan yang diamalkan. Soal Khir nak jadi putih atau merah itu masalahnya, saya sendiri pun tidak berminat kerana pemimpin yang baik dan berjaya bukan pada rupa wajahnya tetapi pada hati dan keperibadiannya. Sehitam-hitam Bilal bin Rabbah r.a beliau duduk dikalangan para sahabat yang rapat dengan Rasulullah saw, sehingga ke akhir hayat.

Khir mendakwa yang pihak pembangkang telah memfitnah beliau kononnya beliau membuat rawatan ke atas mukanya. MSO menulis dengan detail maklumat yang diperolehinya berkenaan rawatan ke atas wajah Khir itu, dan memang saya yakin evolusi Khir bukan terletak pada menelan tempe dan sekaligus Khir terbukti seorang pembohong. (Saya tahu MSO ada kenalan yang rapat dengan Khir)

Jangan nanti kerana tempe MB Selangor ini tertiarap jatuh dari takhta kuasanya. Sejarah menunjukkan ramai MB-MB Selangor yang rata-rata Umno itu jatuh kerana pelbagai skandal. Ada kes rasuah, ada kes sumbang mahram, ada kes kahwin lari dengan anak Raja dan rasuah. Tiba-tiba Khir tergugat angkara tempe.

Tetapi dalam artikel MSO itu selain tempe beliau telah menyelitkan suatu maklumat dalam rimbunan penulisannya yang super kreatif itu, saya muatkan di sini:

Demikian apa yang disampaikan. Jadi tuduhan mengatakan pembangkang memfitnahnya tidak benar. Kalau ada pembangkang yang mempertikaikan mengenai evolusi wajahnya ialah kerana mereka melihat sendiri dan bukan sesutau yang sengaja direka.

Mungkin kerana pihak pembangkang tidak tahu dan pernah melihat isteri muda Khir maka cerita mengenai itu belum terdedah lagi. Tunggu...!

Isteri muda? Ini tak ada kena mengena dengan tempe dan wajah baru, betul kah ini Haji?

Sebentar tadi kami sempat berbual melalui telefon mengenainya. Bagi saya Alhamdulillah baguslah kalau MB sudah bersiteri baru. Betul-betul menuruti bos nya iaitu Dollah yang juga bersiteri baru, walaupun isteri baru Dollah menggantikan isteri lamanya yang meninggal dunia, tetapi Khir?

Kata MSO tunggu, dan saya tetap akan menunggu.

No comments: