Friday, February 22, 2008

Mat Tyson KO sebelum masuk gelanggang

Setelah diwar-warkan akan bertanding kerusi Parlimen di Selangor, tiba-tiba bekas MB Selangor yang juga Ketua Penerangan Umno, Muhammad Mohd Taib, tidak langsung tersenarai namanya dalam senarai yang diumumkan oleh BN Selangor.

Dua hari lepas sisipan akhbar The Star, Metro (Central) meletakkan karikatur Mat Taib di muka hadapannya dengan tajuk:

Back with a punch

Muhammad Taib popularly known as Mike Tyson, looks ready to enter the fray with his name tipped for the Kuala Selangor parliamentary constituency and his chances look good.

Tiba-tiba belum pun terjun gelanggang, Mat Tyson telah KO! Mungkin beliaulah antara nama yang tidak bebas dari tapisan BPR. Kalau berdasarkan publisiti yang diberikan oleh media arus perdana memang Mat Tyson bakal kembali sebagai wakil rakyat, mungkin orang yang paling gembira dengan perkembangan ini adalah Khir Toyo, yang sudah pasti terancam kedudukannya di Selangor kiranya Mat Tyson menang.

Hairan Abd Aziz Shamsuddin yang sudah berusia 70 tahun yang bukan pun terlibat dalam Umno bahagian di Selangor boleh terus dicalonkan di Shah Alam, tetapi tokoh Umno Selangor ini yang menyandang jawatan Ketua Penerangan Umno Malaysia tercicir!

Sekurang-kurangnya rakyat Selangor terselamat dari dipimpin oleh orang yang bermasalah, syukurlah. Soalnya apakah Umno terus perlukan orang bermasalah memimpin mereka?

No comments: