Saturday, January 28, 2006


Tinggalkan Black Metal masuk Putera Umno

Hairan sehingga ke hari ini pihak polis masih belum mendakwa mana-mana pihak termasuk Datuk yang dikatakan terlibat dalam insiden malam Jumaat Disember 29 di sebuah pusat maksiat di Subang Jaya . Menurut laporan seramai 30 wanita asing berusia antara 18 dan 30 tahun (terutama warga Cina) yang dipercayai telah terlibat dengan aktiviti pelacuran telah ditahan. Turut ditahan adalah dua orang wanita yang dipercayai bertindak sebagai ibu ayam.

Menurut laporan Pengerusi Putera Umno Azeez abd. Rahim juga berada di sana kononnya untuk mebantu kawannya yang turut diberkas. Timbalan Menteri Dalam Negeri Noh Omar membuat pengakuan tidak berada di sana, beliau dikatakan septutnya berada di Kluang, akan tetapi Setiausaha Sulit beliau seperti Azeez juga berada di sana!

Tak mengapalah barangkali kerana terlalu ramai VIP termasuk yang dalam kerajaan terlibat, kerana itulah pihak polis termasuk mengambil masa sebelum mendakwa sesiapa, entahlah.

Di Baling semalam Pengerusi Putera Umno yang sama dikhabarkan mempelawa remaja yang terlibat dalam kumpulan Black Metal (yang difatwakan HARAM oleh Majlis Fatwa Kebangsaan) dan kumpulan Jangan Ikut Tuhan (JIT) agar menyeratai Putera Umno.

Azeez berkata beliau akan menggunakan pendekatan berkomunikasi, mendengar penjelasan mereka, berbincang serta mencari penyelesaian yang memberi keuntungan kepada kedua-dua pihak.

Eloklah kalau Azeez bersedia menerima remaja dari kumpulan ini. Cuma yang kita musykilkan apakah Azeez yang memiliki rekod yang tidak kurang hebat itu mampu memimpin kumpulan remaja yang terlanjur ini?

Cukupkah dengan menyanyikan lagu Alleycat SAMPAIKANLAH SALAM (yang Azeez nyanyikan semasa berucap dalam Perhimpunan Agung Pemuda Umno lalu) maka remaja ini nanti akan mampu dipulihkan?

Sesungguhnya anak-anak bangsa ini memerlukan kaunseling dan bimbingan dari pihak yang mampu seperti pihak berkuasa agama dan para pendakwah. Pihak JAKIM dikatakan sedang mengusahakan inisiatif ini, biarlah JAKIM yang lakukan, Azeez tengoklah dari jauh dahulu. Atau saya syorkan Azeez juga bolehlah ikut sekali program JAKIM itu nanti, mungkin ada juga baik untuknya dari berada di pusat maksiat membantu kawannya yang dalam kesusahan di sana!

No comments: