Wednesday, June 06, 2007

Selamat Pengantin Baru

PM Dollah Badawi akhirnya akan menamatkan status bujangnya Sabtu ini apabila dijadualkan melalui majlis akad nikah dengan kekasih pilihannya

Menurut kenyataan Pejabat Perdana Menteri yang dikeluarkan sebentar tadi:

Dengan sukacitanya dimaklumkan bahawa YAB Perdana Menteri Dato Seri Abdullah Ahmad Badawi akan melangsungkan majlis akad nikah dengan Jeanne Abdullah pada hari Sabtu 9 Jun 2007 bersamaan dengan 23 Jamadilawwal 1428 Hijrah.

Jeanne Abdullah dilahirkan di Kuala Lumpur pada 29 Julai 1953 dan merupakan anak sulung daripada empat orang adik-beradik. Beliau menerima pendidikan di Sekolah Menengah Assunta dan mempunyai pengalaman yang luas dalam bidang pentadbiran dan penghotelan setelah terlibat dalam pengurusan beberapa hotel terkemuka di Malaysia, termasuk Hotel Hilton Kuala Lumpur dan Hotel Pan Pacific. Jeanne juga pernah bertugas sebagai Pengelola kediaman rasmi Timbalan Perdana Menteri dan Pengurus Kompleks Seri Perdana.

Jeanne mempunyai dua orang anak, Nadiah dan Nadene.Majlis berkenaan akan diadakan di Seri Perdana dan akan dihadiri oleh keluarga terdekat sahaja.


Syabas dan tahniah diucapkan kepada Dolah dan Jeanne. Cuma mungkinkah ini paluan gendang terakhir menandakan Dollah sudah bersedia untuk terjun bersilat dalam gelanggang pilihanraya umum ke 12.

No comments: