Tuesday, May 03, 2005

KENYATAAN KENG YAIK SATU PEMBOHONGAN
BENARKAH DEMIKIAN?

Masih belum selesai isu Lim Keng Yaik. BERNAMA dan Buletin Utama TV3 malam ini melaporkan yang Pak Lah akan meminta penjelasan dari Presiden Gerakan itu berhubung kenyataan biadapnya yang mahu sekolah kebangsaan dipisahkan dari sebarang unsur agama.


KENG YAK & PAK LAH, SIAPA YANG BENAR?

Keng Yaik mendakwa dalam kenyataannya bahawa isu pemisahan ini pernah dibangkit dan dibincangkan dalam mesyuarat kabinet. Tapi Pak Lah pula berkata Keng Yaik sekadar menyebut tentang isu ini hanya seklai secara sepintas lalu. Bermakna kabinet tidak membuat pendirian atau memberikan persetujuan. Bermakna juga Keng Yaik secara terang-terangan berbohong dan dengan sengaja dan jahat menggunakan nama kabinet untuk memperkuatkan hujah biadap beliau itu!

Siapa yang betul siapa yang berbohong antara Pak Lah dan Keng Yaik tak tahulah. Yang jelas Keng Yaik telah mengeluarkan kenyataannya selaku anggota kabinet dan Presiden komponan BN dan Pak Lah selaku Presiden Umno dan Pengerusi BN perlu bertanggungjawab terhadapnya. Jangan berlepas diri dan sembunyi tangan. Bukankah ada pihak yang mengatakan bahawa segala ini berpunca dari Dasar Pendidikan Liberal yang diketengahkan oleh Pak Lah sendiri!

No comments: