Friday, May 20, 2005

INI DIA MAHFUZ YANG SEBENAR

Internet merupakan meadan sumber maklumat terkini dan yang terpantas namun tidak semestinya yang tepat. Baru-baru ini terdapat satu surat layang yang diedarkan oleh seorang penulis Ahmad Sufi Baharudin dari Pokok Sena yang disiarkan di dalam beberapa laman web. Surat tersebut mendakwa Hj Mahfuz Omar, AJK PAS Pusat dan bekas ahli parlimen Pokok Sena telah memperolehi 300 permit teksi dari Nazri Aziz ketika beliau Menteri Perusahaan Awam dahulu.


Gambar semasa YB dahulu

Saya turut menerima surat ini melalui email saya namun tidak menyiarkannya oleh kerana meragui kesahihannya dan kebetulan mengenali Hj Mahfuz dan tahu serba-sedikit berkenaan kehidupannya. Sebagai seorang sahabat saya telah forwardkan email ini untuk diulas sendiri oleh Hj. Mahfuz.

Sebentar tadi saya menerima panggilan dari beliau yang baru sahaja pulang dari luar negara. Jelas berita tersebut palsu dan berupa fitnah terhadap beliau.

Menurut Hj. Mahfuz semasa menjadi ahli parlimen dahulu beliaulah antara yang paling vokal menyuarakan isu pemberian permit teksi secara berleluasa ini. Beliau pernah bertikam lidah dengan Nazri dan pernah menyerahkan memorandum bantahan sebanyak dua kali kepada menteri tersebut. Kata Mahfuz tidak masuk akal dengan sikap dan pendirian sedemikian tiba-tiba Nazri boleh menganugerahkan pula kepada beliau 300 permit!

Banyak usaha digunakan oleh pihak musuh untuk menjatuhkan satu-satu pemimpin dan PAS sangat masak dan matang dengan usaha-usaha jahat seumpama ini. Almarhum Dr Burhanuddin al Helmi dipenjarakan kerana kononnya menyokong Indonesia semasa peristiwa konfrantasi, Almarhum Prof Zulkifli Muhammad pernah difitnah kononnya meminati Saloma demikianlah rentetan kerja-kerja jahat ini. Muhammad Sabu cuba dijatuhkan dengan skandal khalwat malah Anwar Ibrahim jatuh lantaran fitnah liwat.

Bagi para pejuang Islam fitnah-fitnah seumpama ini adalah lumrah dalam perjuangan. Cuma yang cekal dan gagah sahaja yang mampu berdepan dengannya. Saya memberitahu Mahfuz yang beliau perlu membuat penafian kerana trend pada hari ini, menuntut yang dituduh perlu membela diri jika tidak satu-satu pertuduhan itu akan dianggap benar.

Mudah-mudahan dengan penjelasan beliau ini akan meredakan kegelisahan banyak pihak. Saya yakin para perwakilan PAS ke muktamar PAS pada awal Jun nanti tidak sedikit pun akan terpengaruh dengan fitnah jahat ini. Allah bersama mereka yang benar.

1 comment:

Anonymous said...

http://zaytun.blogspot.com/