Saturday, February 26, 2005

LAGI HAL BERKENAAN MB SELANGOR:
KINI PASUKAN MPPJ PULA MENAGIH JANJI

Belum pun selesai isu perkosaan terhadap Taman Pertanian di Bukit Cerakah kini MB Selangor Khir Toyo dibabitkan pula dengan satu lagi isu. Kali ini dalam arena sukan sebagaimana yang dilaporkan oleh THE MALAY MAIL hari ini.

Pada tahun 2003 pasukan bolasepak Majlis Perbandaran Petaling Jaya telah mengejutkan arena bolasepak negara apabila muncul sebagai kelab pertama yang berjaya menjulang Piala Malaysia. Pencapaian ini begitu membanggakan semua pihak khususnya di negeri Selangor.

Lalu Khir Toyo selaku MB terus membikin janji bahawa setiap pemain pasukan bertuah itu akan dianugerahkan dengan wang tunai sebanyak RM15,000 tiap-tiap seorang yang akan disumbangkan oleh kerajaan negeri. Maka melonjak gembiralah para pemain yang dibimbing oleh bekas pemain kebangsaan Dollah Salleh itu.

Kini hampir 2 tahun telah berlalu. Malangnya janji hanya tinggal janji, selain dari 2 orang pemain impot asing, anggota pasukan yang lainnya tidak ada seorang pun yang menerima ganjaran yang dijanjikan itu.

DALAM TERTEKAN BOLEH SENYUM LAGI

Takkanlah sampai begitu Wak Khir. Apa nanti akan beri alasan kecewa juga kah? Janji kena tepati. Kata orang lembu dipegang pada tali manusia dipegang pada janji jangan sampai jadi lebih teruk dari lembu pula kita.

Sementara itu menurut MALAY MAIL juga Khir dikhabarkan kini berada di Switzerland kerana membawa rombongan perdagangan. Terkejut juga dengar berita tu. Selangor dilanda pelbagai isu termasuklah kebakaran teruk hutan di Kuala Selangor serta kontroversi Taman Pertanian Bukit Cerakah yang belum selesai, tiba-tiba MB nya selamba berada di luar negara! Tak lama rasanya nasib Wak Khir ni!

No comments: