Wednesday, January 17, 2007

Umno sasau di Batu Talam

Tiba-tiba serangan Umno dan BN bertukar haluan. Sebelum ini dengan ghairah dan sombong mereka menyerang dan menyelar PAS dan PKR kononnya bacul dan penakut kerana memboikot pilihnaraya kecil ini. Dan mereka menuduh sudah pasti BA akan menaja calon Bebas. Tetapi apabila calon Bebas yang terpacul di depan batang hidung mereka semalam adalah NG CHEE PANG, tiba-tiba segala-galanya berubah.

Ya tak ya, takkanlah PAS kalau nak menaja calon Bebas pun, ia akan menaja NG CHEE PANG.

Oh tidak, bukan PAS tetapi DAP yang menajanya. DAP sengaja mahu mencetuskan huru-hara.

Begitulah kedangkkalan politik huru-hara yang diamalkan oleh kononnya gergasi politik yang terhebat dan paling perkasa di Malaysia. Bagi saya kalau dah hebat dan gagah, peduli apa siapa pun calonnya. Malah Umno dan BN tak perlu buang masa mengulas pun, tak perlu layan.

Buletin Utama TV3 semalam tanpa segan silu, tanpa mengambil kira etika kewartawanan dengan megah membawa tajuk berita semalam bahawa calon Bebas ditaja oleh DAP!


Oh ya, semalam juga Setiausah SPR mengumumkan bahawa calon-calon yang bertanding termasuklah ejen-ejen mereka perlu mematuhi peraturan ataupun etika calon yang dikeluarkan oleh pihak SPR. Apakah sikap dan gelagat Utusan, TV3 dan media perdana yang lain terkecuali dari etika ini? Kalau jawapannya ya maka elok sahajalah etika itu dengan SPR sekali dilontarkan sahaja ke dalam tong sampah, kerana kedua-duanya sudah tidak relavan dan tidak bernilai lagi.


Dan kepada rakan-rakan dari Umno termasuklah Puteri dan Putera yang berbondong-bondong ke bumi Mona Fendi tu, lebih baik berada di Johor sana, tolong cuci sekolah, masjid dan surau serta rumah-rumah mangsa banjir. Tinggalkanlah Khairy Jamaluddin dan Azeez Ketua Putera itu untuk berhadapan dengan Ng anak beranak. (Malulah seluruh kekuatan Umno dan BN ditalakan ke arah apa yang The Star panggil: UNKNOWN YOUNGSTER!)

No comments: