Thursday, September 16, 2004

Kawan Khairy

KAWAN KHAIRY TERLIBAT POLITIK WANG

Khairy & Nori Pak Lah

Salah seorang dari 20 pimpinan Umno yang didapati bersalah oleh Lembaga Disiplin Umno kerana terlibat dengan politik wang adalah Ketua Pemuda Bahagian Putrajaya Ahmad Zaki Zahid. Siapakah Ahmad Zaki ini?

Ahamd Zaki adalah Pegawai Khas kepada Perdana Menteri mengetuai Unit Penyelidikan Dasar di Pejabat PM. Seorang lulusan undang-undang beliau telah mengalahkan Khairun Dato' Aseh anak KSU Kementerian Dalam Negeri dengan kelebihan 3 undi. Menurut laman BLOG Jeff Ooi di http://jeffooi.com/ :

Putrajaya Umno Youth chief Ahmad Zaki Zahid, who is also the PM's Special Officer, has been found guilty of money politics by the party's disciplinary committee, little birds told Screenshots today.

He was found to have contravened Section 2.2 of the Umno's Code of Ethics but is let off with only a warning.

Zaki used to be associated with Booz Allen Hamilton, and Ethos Consulting, a consulting setup now defunct business magazine founded by Khairy Jamaluddin and friends.

Macam mana orang yang di bawah dagu PM pun boleh terlibat dalam politik wang satu penyakit yang menurut pimpinan Umno sendiri menjahanamkan parti dan bangsa! Kawan baik pula pada menantu PM sendiri yang juga Naib Ketua Pemuda Umno Malaysia yang baru. Ada sumber yang menyatakan Khairun mendakwa lawannya menyogok para perwakilan Pemuda Putrajaya dengan wang tunai sehingga RM3000.

Kata Zaki dalam The Star:

I am very sad because I did not do anything wrong.

Kalau begitu siapa yang bersalah, Lembaga Disiplin Umno? Makin parah nampaknya barah politik wang yang menyerang Umno ini. Kebetulan sejak Anwar dibebaskan ini Khairy dan kawan-kawannya asyik menerima tekanan sahaja.

No comments: